Луганська область: Прес-реліз про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 20 березня 2015

Військові злочини

19 березня приблизно о 18.00 з боку моста через р. Сіверський Донець (території підконтрольної «ЛНР») проведений снайперський обстріл правоохоронців БПС МОН «Торнадо», в Станично-Луганському району.

Інформація про жертви і постраждалих не надходила.

Розбій

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України, виявлено новий епізод злочинної діяльності щодо потерпілого 1947 р.н., а саме 8 серпня 2014 невідомі в камуфляжній одязі, озброєні автоматичною зброєю, шляхом вільного доступу проникли в офіс приватного підприємства, що належить потерпілому, розташованого в м Луганську по вул. Кримська, де незаконно заволоділи меблями та оргтехнікою. Даний факт внесений до ЕРДР і кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України.

Незаконне заволодіння автотранспортом

19 березня в Попаснянський райвідділ міліції звернувся житель м Гірське 1969 р.н. із заявою про те, що 1 лютого 2015 приблизно о 15.45, невідомий чоловік у камуфляжі одязі незаконно заволодів його автомобілем «ВАЗ 21063».

19 березня в Попаснянський райвідділ міліції надійшло повідомлення від жителя м Київ 1986 р.н. про те, що в період часу з 1 січня по 10 січня поточного року невідомий з гаража, розташованого за адресою: м Луганськ, вул. Артільна, незаконно заволодів його автомобілем «Lexus GХ-460», чорного кольору, д / н ВВ 00-90 ВР.

Дані факти внесені до ЕРДР і кваліфіковані за ч. 3 ст. 289 КК України.

Наруга над могилою

19 березня в Рубіжанський міськвідділ міліції надійшло повідомлення від доглядача кладовища м Рубіжне «Металіст-1» про те, що під час ранкового обходу території кладовища вона виявила, що невідомі особи в невстановлений період часу скоїли крадіжку металевих опор з трьох надгробних плит. Даний факт внесений до ЕРДР і кваліфіковано за ч. 1 ст. 297 КК України. Вживаються заходи щодо встановлення осіб, які вчинили дане правопорушення.

Крадіжка

19 березня в Сватівський райвідділ міліції поштою надійшла заява від керівництва ЗАТ «Перший Український міжнародний банк» про те, що 27 лютого 2015 їм стало відомо, що невідомий, знаходячись за адресою: м Краснодон, кв. Лютикова, 34, таємно викрав банкомат вартістю 70000 грн. з грошима у розмірі 695 000 грн.

Даний факт внесений до ЕРДР і кваліфіковано за ч. 5 ст. 185 КК України.

Самогубство

19 березня в в Сватівський райвідділ міліції надійшло повідомлення від гр. 1960 р.н., що проживає в Сватівському районі, с. Чепигівка про те, що за вказаною адресою шляхом пострілу з рушниці в голову, покінчив життя самогубством його син 1989 р.н.

З місця події вилучено рушницю «ТОЗ-54», 12 калібру. Опитуванням родичів встановлено, що померлий хворів, у зв'язку, з чим останнім часом перебував у депрессионная стані. Труп направлено на СМЕ для встановлення причини смерті.

Даний факт внесений до ЕРДР і кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України. Проводиться перевірка.

ВЗГ ГУМВС України

в Луганській області