Внутрішні приміщення кінотеатру «Жовтень» на Подолі оформлять у стилі мінімалізму

При роботі над відновленням згорілого торік культурного закладу проектувальники максимально оптимізували простір

Архітектори з проектної компанії «АИММ-ГРУП», що займаються реконструкцією кінотеатру «Жовтень», пообіцяли не змінювати строгий конструктивістський фасад будівлі, побудованої на початку 30-х років минулого століття. Його просто зміцнять, оскільки на ньому були вельми значні тріщини. А внутрішні приміщення тепер оформлять у стилі мінімалізму.

За словами директора проектної організації Анни Іскіердо, її співробітники, працюючи над відновленням згорілого торік кінотеатру на Подолі, спростили і оптимізували простір, щоб створити комфортні умови для глядачів та працівників закладу. При оформленні кінозалів намагалися дотримуватися всіх інженерних норм і правил, прибрали зайвий декор, який заважає перегляду фільмів.

Автори реконструкції розповіли також, що вестибюлі стануть просторими, світлими, без важких декорацій. А панно, пошкоджене вогнем, вирішили замінити більш сучасним. Тільки на стелі збережеться розпис — як спогад про минуле «Жовтні». Всі входи в приміщення та кінозали будуть виконані в яскравих кольорах, щоб відвідувачам було легше орієнтуватися. Вестибюль другого поверху і раніше будуть прикрашати портрети українських і зарубіжних режисерів і акторів. Сучасним тут зроблять лише освітлення на стінах.

Перетворення торкнулися і зони харчування. За словами Ганни Іскіердо, кафе вийшло трохи в стилі гранж, що злегка дисонує з суворою простотою інтер'єрів кінотеатру, але це, швидше, піде на користь закладу, адже воно не повинно бути «нудним».

Дата публикации: 04.07.15